Skip links

Einde sportcarrière voor Belgisch kampioene Fananka A

De 10-jarige BWP merrie Fananka-A (Chin Chin x Kannan) haar sportcarrière zit er vroegtijdig op. Dat laat haar eigenaar Emanuel Andrade weten. Wat voor een blessure de merrie heeft opgelopen is niet geweten. Enkel dat ze niet meer in de sport terugkeert.
Het fokproduct van Karel Aerts werd in april van vorig jaar door Stephex Stables en Valentijn De Bock verkocht naar Amerika.

De jonge talentvolle Venezulaan Emanuel Andrade kocht toen de merrie en bracht haar in het begin zelf uit. Hij reed haar vooral op 1m45 niveau. Sinds mei dit jaar nam zijn landgenoot Pablo Barrios de teugels over. Zo won hij begin juli nog een 1m50 rubriek op Spruce Meadows.

Als 5-jarige won Valentijn De Bock met Fananka-A het Belgisch kampioenschap in Gesves. Zij kroonden zich dat seizoen ook tot de cycluskampioen in hun reeks met 10 foutloze omlopen op 10 deelnames.

Bron Equnews

This website uses cookies to improve your web experience.