Skip links

Cornetto DB Z, goedgekeurde dekhengst BWP

Op Stal Hulsterlo in Meerdonk werden er vandaag maar liefst 30 hengsten goedgekeurd op de BWP Hengstenkeuring. Jury voorzitter Stefaan de Smet keurde de drie- en vierjarigen.

Zo zien we in deze lijst onder meer de hengst Perseus de Muze (By Cera d’Ick x Quidam de Revel) van Joris de Brabander en M. van Damme. Stal ‘t Ruytershof en Erik de Winter stelden de hengst Pegase van ‘t Ruytershof voor (Comme IL Faut x Cartani) die hier ook de approved kreeg toegewezen. Phenomene de Muze (Diamant de Semilly x Nabab de Rave) van Jan Wuytack en fam. Bruggeman kende een goedkeuring, evenals Pommerol de Muze (v.Emerald x Kannan) die werd voorgesteld door het VDL Stud.  Dan zien we nog Prestige van het Kluizebos (Halifax van het Kluizenbos x Corrado I) door Van de Heffinck en Kluizebos, Pele VD Withoeve (Hunter’s Scendro x Graf Top) die werd voorgesteld door Joris de Brabander en Bvb Horses en Pifte van het Houtemhof (Iron man van de Padenborre x Cicero) door Vets Veehandel.

Dan zien we nog Philemon van T&L (Lavallino ter Klomp x Richebourg) door T&L, gevolgd door de nummer 39 Panter JVH (Le Blue Diamond van ‘t Ruytershof x Toulon) door Simons Motmans Horses en Boyen-Nagels. Ook Poker de Mariposa (Nabab de Reve x Berlin) van Koen de Brabander kreeg zijn stempel, als Peter Pan (Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker) van Bart Anthonissen). Pepitto van het Bokt (Thunder van de Zuuthoeve x Pokygraf) van KI Station het Bokt en Steven Dhondt, Picasso van de Veldstraat (Toulon x Thunder van de Zuuthoeve) door T&L, Penultimate (Ultimate de Kreisker x Elmshorn) van Krismar Stables en Equine Ventures, Peace of Cake M (Vigo d’Arsouilles x Diamant de Semilly) van Luc van de Poel en Petit Cornet v/d Rostal (Cornet Obolensky x Diamant de Semilly) van Rostal zijn de hengsten met categorienummers uit de vijftig die nog werden goedgekeurd.

Verder kregen de goedkeuring de hengst van KI station het Bokt en Steven d’Hondt Oregon van ‘t Zorgvliet (For Pleasure x Heartbreaker), Oxo van Mispelaere (Topaze Latour x Landor S) voorgesteld door Joris en Sigrid Vermeulen en Gilles Thomas en Marc van Dijck hoorden de goedkeuring voor hun hengst Oviedo ‘s’ (Udarco van Overis x Cash). Van de Helle hoorde de goedkeuring op hun hengst Ascot van de Helle (Arpeggio x Quidam’s Rubin), terwijl Van den Oetelaar en Roshoeve hun Chapper (Chap II x Asti Spumante) met een stempel mee naar huis mogen nemen. Het Roshoeve kent nog meer goedkeuringen voor de met Dries en Jef Goossens voorgestelde Cello vd Bisschop Z (Cicero x Stakkato) als ook op Kalle (Clinton en Stakkato) die mede met Van den Oetelaar werd voorgesteld. Dan zien we nog een goedkeuring voor Cazan van het Schaeck Z (Comme IL Faut x Vagebond de la Pomme door Perry de Winter, en Fides du mas Garnier (Con Air x Quaprice Boimargot Quincy) die werd voorgesteld door Van de Helle.

De laatste hengsten die hun goedkeuring hoorden waren Eliott max Droeshout Z (Emerald x Chin Chin) door Stal Heerwillems en Invest Demolie, Gimondi d’Intro Z (Gemini XX x Diamant de Semilly) door Pierre Floru, Cobelensky Z (Cornet Obolensky x Calvin) door C&N, Joris de Brabander en Haras d’Ecaussinnes hoorden de approved voor Cariati d’Elsendam Z (Cornet Obolensky x Contendro I) en de laatste hengst was Cornetto DB Z (Cornet Obolensky x Inshallah de Muze) die werd voorgesteld door Audrey de Bock.

Bron Equnews

This website uses cookies to improve your web experience.