Skip links

Vincent Van de Poel wint Silver GP in het Azelhof voor Audrey De Bock

In het Azelhof te Lier werd gisteren de tweede dag van de Silver III verreden. Het hoogtepunt van de dag was de 1.35m Grote Prijs die ’s avonds op het programma stond. Eerder op de dag waren er ook al proeven van 1.05m tot 1.25m. De ring werd al helemaal in kerstsfeer ingekleed. Zo staat er onder andere een kerstboom in het midden van de piste.

In de Grote Prijs, een 1.35m proef met aparte barrage. 80 combinaties kwamen in de ring en 13 gingen naar buiten met nog steeds een nul op het scorebord. De toegestane tijd zorgde hier deels voor. Lange tijd leek het dat Equnews-amazone Audrey De Bock met de beker naar huis mocht gaan. Met Domino moest ze als één van de eersten in deze herkansing op chrono van start gaan en deed dit meteen foutloos in een korte tijd van 37.04 seconden.

De combinaties die volgden, probeerden het telkens beter te doen, maar slaagden hier niet in. Tot dat Vincent Van De Poel in de ring kwam. Met Helianthe kwam hij na 36.58 seconden door de chrono te komen en dat met alle balken nog in de lepels. Zo won Van De Poel de proef en verdreef hij De Bock naar de tweede plaats.Op de derde plaats zagen we Elisa Strubbe, die met Soir des Quarts een mooie foutloze barragerit wist neer te zetten in 37.57 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Melissa Seneca met Nino en Gilles Borgonjon met Icarus. Zij finishten in respectievelijk 37.83 seconden en 38.09 seconden.

Bron Equnews

This website uses cookies to improve your web experience.